honey suckle

honey suckle

27.9.15

MAKING PALM FRUIT JUICE (ココスヤシのジュースづくり)


In my neighbourhood, I collected fruits of Butiayatay;
 a kind of  palm which is native to South America. 
This palm tree has grown up to 5 meters, and some of its fruits have fallen down
on the ground.  
The fruits gave off a strong sweet smell, and I noticed that the fruits had ripened.  
I got about 150 fruits, weighing 1,500 grammes.  
This was a first time in ten years.  

ご近所で南米原産のヤシの木の一種のココスヤシの実を拾いました。
このヤシの木は5メートルほどに成長していて、地面に落ち始めています。
その実は強い甘い香りを放ち、それで熟していることに気づきました。
150個ほど採って、重さは1.5キロほどです。
10年ぶりのことです。






I made its fresh juice by using cotton cloth.  
It was easy, however, it needed some grasping power of the hands.  
It gave 660 grammes of juice, and I froze a half of it, and the rest was stored in a fridge for drinking.  
Its smell and taste is similar to pineapple, and I like it.  

木綿の布を使ってそのジュースを作りました。
簡単な方法ですが、握力がちょっと要ります。
660グラムほど絞り、半分は凍らせ、半分はそのまま飲むために冷蔵庫へ。
そのにおいや味はパイナップルに似ていて、私は好きです。







にほんブログ村 花・園芸ブログ イングリッシュガーデンへ




No comments:

Post a Comment

I do appreciate your comments very much - they enhance my day. Thank You.