honey suckle

honey suckle

28.2.16

THE KITCHEN GARDEN AT THE END OF WINTER (冬の終わりのポタジェ)




It was a gorgeous day today; sunny and warm.
Broccoli has been producing in the potager for three months,
however, spring is just around the corner.
So, we must prepare for the next season.

今日は晴れて暖かく、ゴージャスな日和でした.
ブロッコリーはっまだ芽が育っていて、もう3ヶ月も続いています.
でも、春はすぐそこ、
次のシーズンに向けて準備しなくては・・

Some foxgloves are in bloom.
ジギタリスの花が少し咲いています.


Broccoli

We are eating brussels sprouts and red cabbage.
メキャベツと赤キャベツはいま食べているところです.

One pentagonal bed (kohlrabi and parsnip are over) is empty.
一つの区画(コールラビとパースニップは終わり)は空になりました. 

I planted nasturtium seedlings in the square bed.  
I saw seeds in cells after the coldest day in 30 years at the end of January when nasturtium had been damaged.  

四角い区画にナスタチウムの苗を植えました.
30年ぶりの寒さでナスタチウムが駄目になったので、種をまいていたのです. 

A nasturtium seedling
ナスタチウムの苗

I moved two cold frame from pentagonal asparagus beds where poppies are now growing 
to other pentagonal beds where winter vegetables had been planted.  
Well grown poppies look so springlike.  

ポピーが育ってきているアスパラガスの五角形の区画から
冬野菜が育っていた区画へコールドフレームを移動しました. 
良く育ったポピーはとても春らしくみえます. 


======================================================

Pruning/training of arch roses is over.

アーチのバラの剪定・誘引は終わりました. 

Rosa 'Pierre de Ronsard'
ピエール・ド・ロンサール

Rosa 'Angela'
アンジェラ

Rosa 'Snow Goose'
スノー・グース



にほんブログ村 花・園芸ブログ イングリッシュガーデンへ


No comments:

Post a Comment

I do appreciate your comments very much - they enhance my day. Thank You.