At the end of the last November, we started to harvest Jerusalem artichoke,
and it's time for planting tubers for this season.
We dug up all of them from one of two felt container we grew it last season,
and the harvest was about 3.5 kg.
That's wonderful!
昨年11月の終わりにエルサレムアーティチョーク(キクイモ)の収穫を始め、
今年のために種芋を植え付ける時期となりました
昨年育てた2つのフェルトプランターの一つから全部芋を彫り上げたら
3.5キロもありました!
今年のために種芋を植え付ける時期となりました
昨年育てた2つのフェルトプランターの一つから全部芋を彫り上げたら
3.5キロもありました!
We planted three small tubers in each felt container in March 2017.
They grew very well, and bore small sunflower-like flowers in October.
March 2017 |
去年の3月、それぞれのフェルトコンテナに3個ずつ小さな芋を植え付け、
どんどん育って、10月には小さなヒマワリのような花をつけました
Using today's harvest, my wife made ’tsukudani’,
that is preservable food boiled down in soy sauce with cut tangle (seaweed).
It's crispy and taste so good.
Moreover, it helps to moves the bowels.
(It's called as fartichoke:)
今日の収穫の一部を使って、家内が刻み昆布と一緒に佃煮をつくりました
とっても歯ごたえがあり、おいしくて
しかもお通じをよくしてくれます
お〇らチョークとも呼ばれています(笑)
We planted small tubers in three felt container at the periphery of the garden
for this season.
ことしの収穫のために庭の端っこに3つのフェルトコンテナに
小さなイモを植え付けました
アーテイチョークの佃煮、美味しそうですね。
ReplyDelete今度作ってみますね。
私はポタージュにすることが多いのですが、とても甘みが出て美味しいですよ。
最初に玉ねぎを炒めて、薄切りにしたアーティチョークを加えて少し炒めて、スープを加えて柔らかくなるまで煮て、ブレンダーにかけたあとミルクか豆乳で濃さを調節します。
ぜひお試しを!
どうもありがとうございます。是非試してみたいと思います。
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