honey suckle

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庭の紹介

 夫婦で庭づくりを福岡の郊外で2003年に始めました. 赤土むきだしの斜面にまず階段や園路をつくって芝をはり、果樹やバラ、ハーブなどを植えました.
 2010年にイギリスの有名なガーデンの、シシングハースト、モティスフォントアビー、ヒドコートマナーなどを回り、その素晴らしさに圧倒され、それから自分たちで小さくても素晴らしい庭をめざして庭づくりをつづけています.



5/02/2019

COOKING GLOBE ARTICHOKE (アーティチョーク料理)


Flower buds of globe artichoke are growing in the Bluebell Garden,
and the largest one becomes good for cooking.
We picked and boiled it in a bit salty water.





 グローブアーティチョークの蕾が大きくなってきていて
一番大きいのは食べられるサイズです.
収穫して薄い塩水で茹でました.



We gently scraped off the tender bits of the bottom of the green petal to eat by putting the petal in a mouth, closing teeth on it, and pulling the petal outwards.


 緑色の花びらを口に入れて歯でかむようにして引っ張りだすと花びらの基部の柔らかいところが取れてくるのでそれを食べます.



We cut the heart of the artichoke, which restaurant chefs use in their recipes, and ate it without seasoning. It tastes like broad bean or bamboo shoot...?
There are several flower buds and we would enjoy artichoke for a while.



レストランのシェフが料理で使う蕾の中心部を調味料なしで食べました.
ソラマメやタケノコみたいな味でしょうか?
蕾はいくつかついているので、しばらく楽しめそうです.




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