honey suckle

honey suckle

庭の紹介

 夫婦で庭づくりを福岡の郊外で2003年に始めました. 赤土むきだしの斜面にまず階段や園路をつくって芝をはり、果樹やバラ、ハーブなどを植えました.
 2010年にイギリスの有名なガーデンの、シシングハースト、モティスフォントアビー、ヒドコートマナーなどを回り、その素晴らしさに圧倒され、それから自分たちで小さくても素晴らしい庭をめざして庭づくりをつづけています.



10/03/2022

BRILLIANT WILD AKEBIA FRUITS (鮮やかな野生種のアケビの実)

 

It is the time of year when the akebia fruits ripen. In our garden We grow wild Akebia trifoliata (akebia with three leaves) and the cultivar of akebia 'Murasaki-suisho' (Purple Crystal). It produces small, dark purple flowers in spring and short, sausage-shaped fruits, which turn brightly coloured and split vertically in autumn. The white jelly-like part around the seeds becomes very sweet and is eaten. 

The first to ripen are the wild akebia, which have a beautiful mixture of red and purple colours. 


アケビの実が熟す季節になりました. 庭では野生種のミツバアケビ(三つ葉木通)と園芸種のミツバアケビの「紫水晶」を育てています. 春に小さな濃い紫色の花を咲かせ、短いソーセージのような形の実をつけ、秋に鮮やかな色となって、縦に割れてきます. 種のまわりの白いゼリー状の部分がとても甘くなって、ここを食べます. 

最初に熟すのは野生種のアケビで、赤と紫の色が入り混じったとても美しい色になります. 













No comments:

Post a Comment

I do appreciate your comments very much - they enhance my day. Thank You.